marți, 16 decembrie 2008

Cand lucrurile sunt pe dos,de fapt ele sunt pe fata...

De cele mai multe ori...credem ca viata isi continua cursul normal fara ca noi sa facem ceva...pentru ca mintea noastra e strapunsa tot timpul de gandul “asa a fost sa fie”.Oare ?!
E timpul... sa ne asezam jos si sa luam o pauza pentru a ne lupta zi de zi in a fi mai buni, mai ingadiutori, mai corecti si mai drepti unii fata de altii.
Sincer, ma doare sa cred ca tot ce ni se intampla, se intampla pentru ca noi ne asteptam la acest lucru, poate daca am distruge acest slogan cu “asa a fost sa fie”, am incepe sa analizam si sa ne uitam, la cauza nu numai la efect.
Cine iti spune tie ca lucrurile sunt pe dos sau pe fata?!Sa incercam sa raspundem impreuna...constiinta...nu?Pai...si cine e constiinta?
...Dumnezeu...
Deja...devine interesant, adica “c vrei sa spui ca tot ce gandesc vine de la Dumnezeu”?!poate o sa ma intrebati...nu, nu am zis ca gandurile noastre il reprezinta pe El, ci numai cele care te mustra atunci cand faci ceva si tu stii ca nu e deloc bine...asta inseamna ca El apeleaza la ganduri pentru a te prevenii...iar daca nu asculti ...o sa repeti nu dupa mult timp ca... ”asa a fost sa fie”.
Sincer cred ca nu prea vrei deviza asta in dreptul tau...pentru ca tie si mie nu ne place sa ne conformam cu viata pe care se presupune ca cineva a ales-o pentru noi.Nu-i asa ca iti doresti sa schimbi cursul vietii si sa faci exact c iti doresti?Nu-i asa ca in momentul in care ceva nu iti iese asa cum ai vrea tu apelezi la un simplu “asa a fost sa fie”?
Te rog...pe tine care citesti aceste randuri sa incetezi a mai crede ca lucrurile sunt pe dos si ca viata asta are deja traseul stabilit, ca ce va trebui sa se intample se va intampla...crede numai atat...esti singurul responsabil ca “ asa a fost sa fie” si prin alegerile pe care le faci ajungi sau nu la tinta.Alege responsabilitatea in locul comoditatii.
Stii ceva?! Cand lucrurile sunt pe dos, ele de fapt sunt pe fata...!

Un comentariu:

Flory spunea...

Da, suntem responsabili de ceea ce ni se intampla!