miercuri, 7 ianuarie 2009

marile iubiri ...trecute



Ce paradox...iubire trecuta....Ma gandeam ca toti am trecut prin dezamgiri, regrete, speranta unei posibile impacari sau speranta unei reveniri din starea de inconstienta provocata de "iubirea" care a disparut.Uneori tind sa cred ca nu exista decat o sigura iubire desavarsita, iar pe aceea nu o poti atinge decat daca tu insuti ai ajuns desavarsit in dragoste.
...in jurnalul meu de calatorie... prin viata, am constat ca a iubi inseamna atunci cand privesti spre final, poate e absurd sau poate e de neinteles, dar...daca privesti mai atent o sa iti dai seama ca daca vezi finalul o sa intelegi daca iubesti sau daca sunt doar sentimente trecatoare la fel ca si "stationarea" ta in viata acelei persoane.
Mi-a spus cineva odata ca poti stii daca persoana care este acum in viata ta va ramane sa faci urmatorul test..." ii dai drumul si daca ea revine la tine inseamna ca te iubeste si ca este a ta, daca nu mai revine inseamna ca niciodata nu ti-a apartinut" .Probabil e dificil sa faci lucrul acesta din doua motive, unu...nu esti pregatit sa afli raspunsul, iar al doilea te simti foarte bine in starea aceasta a "marilor iubiri...trecute". As vrea sa va spun o poveste...o poveste despre doi tineri care s-au complacut in tragedia trecutului: " Intr-o zi ploioasa de decembrie, acesti tineri au hotarat sa incalce legea cu privire la diferentele dintre oamneni, si au promis in fata unei luni pe care picaturile de ploaie si norii grosi o sufocau ca vor fi impreuna sidand universul care, apropo...se opunea cu toata forta sa. In timp ce iubirea crestea, in timp ce despartirea era singurul lucru care nu apartinea lumii create de ei...se intampla ceva inafara aceste lumi. Cineva a decis sa puna punct si relatia lor sa fie trecuta in registrul " marilor iubiri...trecute" si dupa ani de inconstienta povestea se incheie brusc si absurd si in aceelasi timp ii trezeste pe cei doi intr-o lume care evoluase mult din momentul in care cei doi au decis sa nu mai traiasca in ea, ci in universul creat de ei". Vreau sa va spun doar atat: viata nu e o poveste cu zane bune sau cu printi, e o carare catre creste...poti fi invingator de vrei. Povestea se incheie cu un final fericit in ciudata "iubirii trecute" , cei doi au revenit acolo de unde au plecat impreuna si au decis ca viata lor are drumuri paralele si ca aceste au decis sa nu se intalneasca niciodata, iar aceasta poveste s-a transformat intr-un basm cu miros de trecut...de iubire trecuta.

Niciun comentariu: